Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Camins de passeig a Vall de Núria

Deixa un comentari

Els entorns de Vall de Núria són indrets ideals per fer caminades de curta durada i sense gaire dificultat,però que donen accés a llocs encisadors: frondosos boscos de pi negre, espectaculars miradors, llocs plens de tradició i hi stòria…
En aquesta guia us en presentem alguns perquè descobriu Vall de Núria.

Podem observar també els matolls de boix de Núria amb els prats de pastura, las torberes i la vegetació dels rierols, sovint interceptat per algun canal d’allaus on abunda el bedoll.

És bastante frecuent, poder ver algun individu o grup d’isards (Rupicapra pyrenaica), muflons(Ovis aries), les marmotes (Marmota marmota), l’ermini (MustelaErminia) o la perdiu blanca (Lagopus mutus).

Us proposem veure en directe l’espectacularitat del paisatge amb el vídeo gravat per un seguidor: http://www.minube.com/videos/rincon/477/3400#vid

La primera ruta que us proposem és el Camí de Les Creus.

S’inicia al telecabina o a lalbergue. És un camí d’accés o de tornada de l’alberg. Part del camí coincideix amb el Via Crucis monumental. Des del mirador de l’alberg hi ha una bona panoràmica de les Gorges de Núria i de l’entorn de Núria.

Longitut: 1.300 metres
Desnivell: 150 metres
Cota màxima: 2.122 metres
Temps estimat en sentit ascendent: 30 minuts
Temps estimat en sentit descendents: 20 minuts
Dificultat: **

El segon camí que us proposem és el ” CAMÍ DE LES COVES

S’inicia a la Cabana dels Pastors o a l’ermita de Sant Gil, a través dels camins dl Canal o de la Creu d’en Riba, respectivament. L’itinerari que passa per les coves utilitzades, segonsl a tradició, per sant Gil i per Amadeu. Adequat per a conèixer els paisatges de bosc de pi negre i de tartera. Proporciona una espectacular panoràmica, poc coneguda, de tot l’entorn de Núria. Des d’aquest lloc elevat s’aprecia el caràcter excepcional del pla de Núria, avui ocupat per edificis i el llac, format per la confluència de les antigues valls glaciars, just abans de l’inici de l’estreta i abrupte gorja. Els pics i altes valls semblen més properes que desde Núria. Tot el camí, permet l’ observació dels ambients de bosc de pi negre, de penyalar i de roquissar. Al costat mateix de la cova es poden observar, junts, el boix de Núria, ginebró, gerdonera i el farigoler. La roca està formada pels resistents gneis.

Longitut: 2.650 m
Desnivell: 175 m
Cota màxima: 2.134 m
Temps estimat: 1h 45 min.

El tercer camí propost és el ” CAMÍ DEL LLAC

De traçat circular permet una visió molt completa de l’entorn de Núria i el descobriment de les seves instal·lacions i punts d’ interès històric o naturalista. Equipat amb numerosos panells informatius. Començant el seu recorregut creuant el pont del torrent de Finestrelles trobem primerament l’Ermita de Sant Gil i la font del Dr.Tarrés. Caminant una mica més trobem la següent font de Sant Gil i l’embarcador on es pot adquirir una barca i fer un passeig a les fredes aigües de Vall de Núria.
Longitut: 1.500m
Desnivell: 15m.
Cota màxima: 1.970 m
Temps aproximat sense aturar-se: 15 min
Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s