Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

CONDICIONS DE LA MUNTANYA

Deixa un comentari

  Des d´aquest blog i aprofitant la nostra presència sempiterna a la Vall, ens agradaria poder informar-vos de les condicions de la muntanya. Hem de tenir present que l´hivern cobreix per més o menys la muntanya amb una capa de neu , que ens ofereix tot un ventall de possibilitats diferents de disfrutar d´ella i de tornar a a casa cansats però contents.
  Per garantir que això sigui així és important estar ben informat, ja que la neu és un element lliscant que canvia constantment d’estat dependent de múltiples factors. És en aquest punt, en que la nostra intenció és informar-vos de les condicions dels camins principals per que pugueu preparar la vostra sortida amb coneixements de primera mà.
Inaugurem aquesta secció amb dues de les ascensions més clàssiques de la Vall de Núria: Puigmal i Noucreus. Hem de tenir en compte que aquest més de Desembre ha set ben variat, climatològicament parlant, vem començar amb una Puríssima amb nevades i temperatures baixes, i en el mateix pont vem acabar amb pluja i temperatures altes. Aquesta darrera setmana ha nevat uns 35cm dependent de les cotes; però acte seguit ha bufat de mestral principalment escombrant bona part de la neu de les pales més exposades i acumulant neu als torrents. La situació que trobem actualment a dia 29 és d’una fina capa en general a vegades discontinua i gruixos variables en funció de l’exposició al vent. Les pluges i les variacions constants de temperatura fan quan a primera hora del dia trobem neu dura i molt de glaç.
Es desaconsella l’ús de raquetes ja que la presència de gel a les parts baixes de les valls és important i la raqueta no s’agafa prou,
tanmateix s’aconsella l’ús de grampons encara que sigui per fer una excursió a cotes mitges. Cal tenir en compte que dependent de la temperatura a migdia pot fer canviar les condicions.
Al torrent de l’embut ( zona Puigmal) hi ha prou acumulació de neu per poder seguir el curs del riu, inclòs es pot passar pel forat de l’embut ja que els dos blocs gairebé estant coberts , el forat en si està obert i cal extremar les precaucions per a passar-hi. En canvi el torrent de Noucreus no té suficient neu per passar per la llera del riu i cal anar pel camí d’estiu on trobarem neu i gel.
A nivell d´esquí de muntanya caldrà esperar a que torni a nevar ja que encara està complicat en general, tot i que el fons del torrent de l´Embut gairebé està practicable…….
La tendència dels propers dies és de bonança , caldrà estar atent a les transformacions diürnes / nocturnes de la neu. Per a més informació, excursions guiades o altres serveis consultar el web http://www.valldenuria.cat/ o trucar al 972- 732020
Text i fotos : Guies de Muntanya, Vall de Núria
Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s