Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Torre d´Eina (2.850 mts.)

Deixa un comentariEl Noufonts vist desde Eina

          Com m´agrada quan m´avisen de l´oficina d´informació que  el proper dia tal , tinc una excursió amb una persona, dos o tres, les que siguin,  per anar a…….. abans de que em diguin a on hem d´anar el meu cervell ja s´espera la fi de la frase: ..al Puigmal; un percentatge força elevat de les sortides guiades són al Puigmal, és llògic tenin en conte que és el cim més elevat de la vall, considerant el simbolisme amb l´excursionisme català, la seva proximitat a les grans urbs, etc.

      Però inesperadament aquest  cop la frase ha acabat amb la Torre d´Eina! Fantàstic personalment serà la segona vegada que m´hi acosto treballant, l´altra vem anar fins Cambre d´Aze, i en seguida m´agafa una motivació especial ja que normalment la gent no ho demana d´anar aquí a la Torre d´Eina.
Pujant a Coll d´Eina
    És una excursió força llarga ja que cal entendre que la Torre d´Eina queda en la carena que va a Cambre d´Aze, endins de territori francés i és exigent en quan a horari i desnivell, cal contar unes 5 hores tot plegat: anada i tornada. Hi vaig amb la Noelia, i de seguida veig que ens entendrem bé, enfilem la Vall d´Eina i cap a adalt al coll a bon ritme, es nota que està enforma. Em comenta que la informació de la Torre d´Eina l´ha trobat per internet per un blog d´una gent i aixó em motiva molt ja que aquesta és la meva fixació actualment: aconseguir  fer un blog de muntanya de la vall on trobar informació precisa, comentaris, fotos, històries. És més, m´ha donat idees com les de fer una fitxa tècnica; hi ha gent que només li interessa les dades tècniques i no tota la meva verbòrrea ,donçs espero estrenar la fitxa tècnica amb aquesta excursió!!.
La cresta de Torre d´Eina a Pic de Boc
     El dia acompanya força bé, en arrivar al coll d´Eina bufa una mica de vent, res que no sigui normal a aquestes alçades……. fem el Pic d´Eina (2.789) i ens anem cap a la Torre d´Eina (2.850). El paisatge d´aquesta part de la muntanya és espectacular.  Devant, el nostre objectiu la Torre d´Eina, s´alça del fons de la vall fent honor al seu nom deixant a l´Oest una vertical vessant molt propícia per fer alpinisme a l´hivern. Acompanyen a aquest entorn la cresta del Pic del Boc, la torre d´en Xillén; a l´altra costat es pot veure perfectement la cresta del Pic Rodó a l´Anyeller, interessant i fàcil escalada. L´estanyet proporciona a les vaques un entorn paradisíac. 


Pujant a Torre d´Eina 

    

 Quan arrivem al coll de la Torre d´Eina ens sorprenem com, de cop i volta, el vent sembla que s´hagi emprenyat amb el món hi hagi decidit castigar aquest punt del planeta terra. Collons com bufa! gairebé ens tira a terra, hi faig un video del moment. Arrivem al cim i el dia ha girat una mica sembla que vol ploure i ens hi estem poc temps; girem cua i busquem un aixopluc per cruspir una mica que ja toca. Per tornar desferem el camí fet i avall que fa baixada. Es pot fer una ruta circular baixant cap a l´estanyet per camins d´isards i després remuntar a coll de Noufonts per coll d´en Bernat però cal preveure una jornada ben llarga. 

Ja es veu el piolet de ferro del cim!Hora de dinar

Magnífica vista de la vall amb l´Estanyet a primer terrmeHores més tard som a Núria disfrutant del magnífic moment de matar la set amb un bona gerra de cervesa; sempre em queda el dubte de si realment faig esport per tindre una bona excusa per disfrutar d´una bona cervesa!!.

   

P.D.: Aviat faré la fitxa tècnica!!
Texte: David Codony
Fotos: Noelia i David
Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s