Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Rescat a l´Agulla del Mirador

Deixa un comentari

L´Agulla del Mirador
A vegades treballar a Núria té moments de satisfacció, gratificants, quasi ratllant la heroïcitat , potser en faig un gra massa, però el fet és que…….
En Yango ( petit gos blanc i negre -em sembla que es deia així-) disfrutant d´un dia de passeig a Vall de Núria, s´enfila dalt del mirador per gaudir de la bona vista del llac i el santuari en companyia de la seva propietària ( ara tampoc recordo el nom, m´ho hauré de fer mirar)….
Situació del gos
Ara ve la part que m´ invento ( licència literària): en Yango , de sobte veu moure´s una sargantana corrent per les pedres i com un posés, passa per sota de la barana del mirador per intentar atrapar-la. Tot seguint un instint primitiu que fins hi tot nosaltres també el patim ( qui no ha caçat sargantanes de petit!!). En el filirteig entre la vida i la mort, la sargantana, després d´ haver perdut la cua però mantenint l´instint de supervivència intacte aconsegueix escapolir-se per una fisura de la roca i amagar-se en les entranyes de l´Agulla del Mirador. És ara, quan acabada la diversió de perseguir al petit rèptil, en Yango s´en adona de la seva compromesa situació: Clavat uns 7-8 mts per sota del mirador al costat d´un pinet que li tapa la caiguda lliure que té 50 mts més avall ; del fons del riu puja un aire fresquet entre les cames que afegit al cangueli li fa tremolar tot el cos perillant la seva precària situació

Moment de contacte

Tot tornant als fets verídics: en Yango comença a gemegar implorant l´ajut de la seva propietària, aquesta avaluant els riscos d´intentar accedir a on hi ha en Yango , molt acertadament truca al serveis d´emergència per tal de solucionar la situació, qualsevol intent d´anar a buscar al gos podria acabar amb una relliscada 50 mts més avall!
Gràcies a un conveni amb bombers, i al fet de que alguns treballadors de Vall de Núria són bombers voluntaris i que part del personal de Núria està format per fer les primeres intervencions de rescat aprofitant ja que ens trobem in situ . Així que amb l´ajut de cordes arnesos i tècniques d´escalada ,ràpidament podem tornar en Yango als braços dels seus.

Ja s´acaba el maltrangol

Ja em perdonareu pel to desenfadat del relat; però es que de tots és sabut que precisament els rescats no són sempre una cosa agradable, sovint són compromesos, sovint algú ha pres mal ……
Avui però ja ho heu vist que en Yango torna a estar ben content i per qué no dir-ho la sargantana nurienca també.
Final Feliç

Text: David  Codony
Fotos: Pau Alcañiz
Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s