Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

La Primavera sempre ens despista

Deixa un comentari

Als l’últims posts publicats fa uns dies comentàvem la poca probabilitat de que, a les alçades que estem, tornés a nevar, i ves per on ja tenim la nevadeta aquí un altre cop. Ens han caigut uns 30 cm. que ara per ara no ens serveix per res, al contrari, ens trastoca una mica els plans perquè ara ja tenim al cap la temporada d’estiu. És a dir, deixem el llarg hivern i les activitats relacionades amb la neu per reenganxar els cavalls, el tir amb arc, les barques, el parc lúdic en la seva versió d’estiu, etc.

Per nosaltres és un tema de,… hi ha neu o no hi ha neu…?, i ens agradaria que ja tot el paisatge estigués ben verd i sense neu per poder oferir als nostres clients les noves activitats d’estiu. A Vall de Núria tenim aquesta mala costum de voler passar de l’hivern a l’estiu sense passar per la primavera, i, a vegades, per no dir habitualment, la primavera… si es sent “ignorada”, es pot sentir dolguda i mostrar-se “reaccionària” amb aquests canvis de temps tan variables i sobtats.

post_primavera

La causa és molt senzilla: és un tema de pluges que, si ensopega amb baixes temperatures, aleshores les precipitacions sempre són en forma de neu. De fet hi ha hagut anys que ha nevat fins i tot a finals del mes de maig…!. A les imatges que us mostrem podeu veure dues fotografies del Santuari fetes amb sis dies de diferència, una la Diada de Sant Jordi  23 d’abril i l’altra avui.

Això ens dóna una idea de que el poder de la natura, i en aquest cas de la meteorologia, és molt més gran comparat amb el poder de l’ésser humà, i en situacions com aquesta queda reafirmat. La Natura no entén de temporades altes o baixes… quan toca nevar, neva, i quan toca fer bon temps, fa bon temps, aquesta és la seva grandiositat. El que ens toca doncs és adaptar-nos.

Text i fotografies: Francesc Arrebola

Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s