Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Els Bastions 2013: Saber adaptar-se

Deixa un comentari

Crec recordar que el canvi climàtic significava un augment en la temperatura mitja del planeta, segur que no s’equivoquen els científics però noi…, trobo que aquesta primavera té més d’hivern que de primavera…! Ara és quan més força prenen els refranys com “si plou per Sant Pere regalat, 40 dies de sòl mullat“. I és que prou raó tenen a la muntanya no te’n pots fiar mai del temps. Ara mateix ja hi tornem a ser amb l’ aiguaneu… Però lluny de desanimar als corredors inscrits la meva intenció és tot el contrari. Sí, sí… no m’he begut pas l’enteniment ni sóc amant de tendències sadomasoquistes. Està clar que no.

panoramica

Estat de la muntanya el dilluns

Em poso a la pell dels que esteu preparant mentalment i tàcticament la cursa, i que a darrera hora et canviïn part de l’itinerari no fa molta il•lusió, inclús he vist comentaris per la xarxa criticant aquesta decisió de la direcció de cursa i proposant de reemplaçar-la un altre dia; però al meu parer, no és possible. L’experiència ens ensenya que un reemplaçament és un munt de maldecaps, i amb l’envergadura de segons quines curses acaba sent més fracàs que el fet de suspendre.

I això em va bé per comentar que qui mana és la muntanya, ni organitzadors ni corredors. Que encara que sigui una cursa, és una activitat alpina i regeix el sentit comú. Com que no és viable canviar la data queden només dues opcions: anul•lar o adaptar. I ara arriba la part positiva i engrescadora d’aquesta opinió: No us imagineu lo guapo que arriba a ser el traçat alternatiu, estic segur que si el temps acompanya, ningú oblidarà aquest traçat de segona. Un traçat molt corredor amb molt d’aire, ja que va travessa pendents a mitja alçada, ple d’isards, muflons, marmotes… Sí, ja ser que l’Olla és difícil de superar-la en bellesa, perquè realment ho és, però en els temps que corren molts hem aprés a apreciar les coses positives dels canvis que estem patint. No puc netejar la neu de les muntanyes amb els pensaments positius, i deixar l’itinerari tal com tots esperàvem que fos, però puc mostrar el meu respecte a la muntanya i agrair-li tot el que em dona, gaudint de l’itinerari alternatiu i apreciant els esforços que ha hagut de fer l’organització a darrera hora per tal de que tothom estigui content. Bé tothom no, sempre n’hi ha que no volen veure el got mig ple.

Text:David Codony

Foto: Els Bastions

Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s