Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Un sospir de Cremallera

Deixa un comentari

P1000598_bÉs el que percebreu amb el vídeo que us hem preparat filmat fa poques setmanes un dia qualsevol d’aquesta primavera passada. Però la realitat no és tan “accelerada”: la tranquil·litat de les vistes, la panoràmica, la contemplació del paisatge, la fotografia d’aquella font d’aigua tan espectacular,… tot un trajecte de sensacions agradables de 40’ comprimits a 2’. Fins i tot, com podeu veure al vídeo, al ser un traçat que travessa pastures de la vila de Queralbs, Ribes de Freser i alta muntanya, és bastant habitual creuar-se amb ramats de cavalls, vaques, i alguna vegada fauna característica de l’alta muntanya del Pirineu com els isards o els muflons…, en aquest moment el tren redueix la velocitat per molestar el menys possible als nostres “amics” i tos els passatgers del tren s’afanyen a immortalitzar aquell moment.

P1030932_b

Els trajectes amb tren amb tracció de cremallera ja solen ser especials per la pròpia naturalesa del viatge, travessant paratges autèntics per arribar a llocs especials, inaccessibles d’una altra manera. A Catalunya en tenim els dos únics trens cremallera de tot l’estat (Núria i Montserrat), curiosament tos dos per arribar a les dues Mares de Déu més populars entre els catalans. No ens podem comparar amb Suïssa com a país per excel·lència on els trens cremalleres són el seu “modus vivendi”, però en certa manera hi ha alguna cosa que uneix els Pirineus i els Alps, i no només el “Tour de França”…  A l’exposició que podreu trobar a Vall de Núria “El Cremallera un enginy únic”, trobareu aquesta informació i molt més sobre la història del nostre cremallera i la comparativa amb altres trens d’Europa.

Disfruteu del “sospir” com aperitiu, i desprès del tast…, feu-lo realitat.

Que tingueu un bon estiu…!!

De Ribes a Vall de Núria en 2′

Text, fotografies i vídeo: Francesc Arrebola

Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s