Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Exposició casaments al Ripollés

Deixa un comentari

P1080388

Durant aquest dies d’estiu dins de la vostra visita a Vall de Núria podeu gaudir de l’exposició sobre els casaments al Ripollès, cedida pel Museu Etnogràfic de Ripoll. Aquesta exposició gira al voltant de la dona, el seu paper en el matrimoni i a la vegada com aquest ha anat variant en funció del moment social que hem viscut. Podrem observar aquests trets del passat observant diversos objectes de diferents èpoques, des de vestits de núvia, coberteria, soperes de ceràmica gravada, i sobre tot retrats de l’època  cedits al Museu per diferents famílies del Ripollès.

Cal destacar la incidència que fa en el paper de la dona al llarg dels anys, observar com al s. XIX va passar d’ unes funcions bàsicament centrades en la llar i la família a veure com, aconsegueix el dret de vot a l’inici del s. XX;  fins i tot amb l’arribada de la República,  la dona va assolir certa independència intel·lectual i personal. El franquisme provoca un retrocés en tots els àmbits, que encara avui en dia, és present en molts sectors de la societat.

P1080389

Trobarem texts del llibre Vida a pagès  de  Salvador Vilarrasa on  reflecteix actes com la cerimònia, la comitiva, ens detalla un suculent menú el dia de la festa i aprendrem qui eren els arcabots

L’exposició ens ajuda  a reflexionar sobre el matrimoni, la dona, el nostre passat i entendre quin ha de ser el futur  per tal de que tots siguem respectats.

Un fotocall final farà les delícies dels visitants provocant els riures de tota la família, perquè al final  la unió de dues persones és per estar una mica més a prop de la felicitat, i que cadascú la trobi com més li agradi

P1080390

 

Text i fotografies: D.Codony.
Advertisements

Autor: infovalldenuria

L'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s