Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Cremallera

Arribant a Núria en un dia  d'hivernÉs l’únic mitjà mecànic de transport amb que es pot pujar a Vall de Núria, només per aquest fet ja el fa especial i, de retruc, preserva de la manera més pura l’entorn  de la Vall de Núria. Des  de Ribes de Freser fins a la Vall de Núria passant per Queralbs, el recorregut en conjunt esdevé una meravella per les seves vistes, gorges, flora, rierols i amb una mica de sort per la fauna autòctona de la zona.

Amb un desnivell de 1.000 metres es poden diferenciar perfectament els estatges muntà i subalpí amb la vegetació, boscos, matollars i prats característics de cada un d’ells.

La història del cremallera, que comença amb la definició del projecte cap el primer terç del segle XX, va començar lligada a la proliferació d’aficionats als esports d’hivern de principis de segle i al pelegrinatge dels devots de la nostra estimada Mare de Déu de Núria. La voluntat i l’esforç d’aquella gent han permès durant els anys que aquest cremallera pugi diàriament fins a la vall de Núria.

Altres trens:

Per a més informació:  http://www.valldenuria.cat/website_valldenuria/cat/cremallera.asp