Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Esquí

esquiador_RibesNo fa gaires anys, concretament l’any 2008, que es va celebrar el centenari de l’esquí a Catalunya. Tot va començar amb l’excursionisme que portà els esports d’hivern al nostre país, l’any 1908, quan en feia pocs que havien arribat als Alps, procedents del Nord d’Europa.

La repercussió de la introducció dels esports d’hivern va provocar una sèrie de moviments de caire social amb la creació de clubs, entitats i augment de socis dels centres excursionistes, així com moviment de forasters atrets per la novetat d’aquest esport, d’aquesta manera ja l’any 1911 es celebrà a Ribes de Freser, la Primera Gran Setmana d’Esports d’Hivern, que va gaudir de la participació de més de mil cinc-centes persones que arribaren en tren fins a Ripoll i tartanes que enllaçaven Ripoll i Ribes.

Aquests concursos es celebraran a les pistes de Ribes fins a l’any 1920, i que posteriorment es continuarien celebrant a Núria, aleshores era quan es practicaven aquelles proeses anònimes de pujar a esquiar a Núria a peu amb la motxilla pesant, els esquís agafats amb una mà, i a l’altre els bastons i un fanalet.

nuria_1

L’esquí s’afiança i amb la inauguració del tren cremallera Ribes-Núria, l’any 1931, donà peu tot seguit a la creació del Club Alpí Núria (1932), que va permetre desenvolupar en aquella Vall la pràctica de l’esquí de pista i de muntanya.

A l’estiu del 1934 van començar els treballs per a la construcció del Funicular que anava des de la estació de Núria a l’antic Hotel Puigmal, i que desprès de la guerra civil va passar a la estació de “Educación y descanso” o obra sindical. L’objectiu era facilitar l’accés a les pistes d’esquí.

_MG_0515Amb el pas del temps, la Vall de Núria ha anat evolucionant i creixent amb la implantació d’equipaments i instal·lacions, que han permès situar la Vall com a referència dins del mon de les estacions d’esquí i muntanya. Fins i tot ha estat reconeguda a nivell mundial amb la celebració de curses i esdeveniments de caire internacional.

Actualment la Vall, amb accés únic pel tren cremallera, i un paratge de bellesa excepcional, ha estat la primera estació d’esquí d’Europa en obtenir el certificat ISO 14001,  fet que dóna fe del seu compromís amb el Medi Ambient.

foto 10

L’esquí de muntanya es practica en un ambient familiar i de tranquil·litat. Acull esquiadors intrèpids; forma campions i comparteix amants respectuosos de la natura. Al segle XXI, la Vall de Núria ofereix un paratge inigualable tant per als esquiadors locals com per als d’arreu del món. Les característiques geogràfiques, les qualitats mediambientals i les facilitats tècniques garanteixen als esportistes un gaudi il·limitat de la muntanya. Les noves inversions en innivadors de neu també són un aval per assegurar la pràctica d’esports d’hivern. Cal tenir en compte que el turisme d’hivern que visita la Vall ha significat una aportació favorable i enriquidora per a les comarques de Girona.

PLÀNOL DE PISTES TEMPORADA 2012-2013

planol_pistes_nuria_2013_baixa-01

IMATGES ESQUÍ


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s