Vall de Núria

Estació de muntanya per a tot l'any. Esquí, senderisme i activitats amb la Natura

Tradició i cultura

P1000380El santuari de la Mare de Déu de Núria

El santuari de la Mare de Déu de Núria té un paper molt important en la vida religiosa i les tradicions del nostre país. Després de Montserrat, és probablement el santuari més popular i visitat de Catalunya. L’evolució del pròpi santuari i la devoció a aquesta Mare de Déu ajuden a explicar el tarannà, els costums i certs esdeveniments històrics d’un poble. Núria constitueix, a més, un paratge natural de gran bellesa que ha atret naturalistes, muntanyencs i esquiadors des dels inicis d’aquestes activitats a Catalunya.

virgen aislada

La llegenda de Núria

Aquesta llegenda inclou la majoria d’elements presents a les llegendes de les marededéus trobades que hi ha arreu de Catalunya. Quasi sempre es parla d’uns pastors que, amb l’ajuda del seu bestiar, descobreixen una imatge de la Mare de Déu. Les màximes autoritats eclesiàstiques de la zona volen traslladar la imatge al seu centre parroquial, però Ella insisteix a romandre allà on ha estat trobada i els seus devots seguidors es veuen obligats a construir-hi un temple.

La Mare de Déu sol prendre el nom del lloc on ha aparegut. La seva festa, seguint la tradició mariana, es commemora el dia de la Nativitat de la Mare de Déu, és a dir, el 8 de setembre.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s